zadnje novice

17.8.2018 - Zagon kitajskih enot AP1000

Na Kitajskem so dne 17. avgusta dosegli dva pomembna mejnika pri gradnjah AP1000, enota Sanmen 2 je dosegla prvo kritičnost, enota Haiyang 1 pa se je sinhronizirala z omrežjem.

8.8.2018 - Vročinski val vodi vlade po svetu (celo tiste, ki so proti), da se vračajo k jedrski energiji

Rekordni vročinski valovi so povečali svetovno povpraševanje po električni energiji, saj se je povečala potreba po obratovanju klimatskih naprav. Zaradi tega se tudi vlade, ki so znane po svojih neugodnih politikah za jedrsko energijo, obračajo k temu viru energije.

2.7.2018 - Elektriko začela proizvajati prva enota AP1000

Na Kitajskem so enoto 1 jedrske elektrarne Sanmen povezali v električno omrežje, s čimer je omenjena enota postala prva AP1000 enota na svetu, ki se je uspela povezati v omrežje ter uspešno proizvaja elektriko. Ta mejnik so dosegli le dan za tem, ko je prav tako na Kitajskem, Taishan 1 postal prvi EPR reaktor, ki je dosegel proizvodnjo elektrike tako kot prva enota AP1000.

27.1.2016 - Končna odločitev o Hinkley Point C prestavljena

EDF je ponovno prestavil dokončno odločitev o naložbi za gradnjo jedrske elektrarne Hinkley Point C v Veliki Britaniji. Odločitev je bila pričakovana do konca leta 2015.

Upravni odbor bi moral sprejeti odločitev o gradnji dveh EPR enot na Hinkley Point C. Medijska poročila pravijo, da je bila odločitev o investiciji umaknjena iz dnevnega reda. Končna odločitev o naložbah naj bi bila znana 16. februarja, ko bo EDF poročal o svojih letnih rezultatih.

Načrtovana elektrarna Hinkley Point C - prva nova jedrska elektrarna v Veliki Britaniji po skoraj 20 letih naj bi začela obratovati leta 2025. Dva reaktorja skupaj bosta zagotavljala okoli 7 % električne energije v Veliki Britaniji.

V okviru sporazuma, dogovorjenega oktobra lani, bo China General Nuclear (CGN) vložila 33,5% v projekt, za katerega je predvidenih 18 milijard £ (28 milijard $). Poleg tega bosta EDF in CGN pripravila načrte za nova projekta v Sizewellu v Suffolku in  v Bradewellu v Essexu, kjer naj bi bila uporabljena kitajska tehnologija.

Delež EDF pri projektu Hinkley Point C znaša 66,5%. Družba namerava ponuditi tudi drugim vlagateljem deleže v projektu, vendar sama namerava ohraniti vsaj 50% delež.

Vir: WNN


Seznam ostalih novic

    © 2019 - izdelava spletnih strani - studioStyle