zadnje novice

8.6.2018 - Kitajska podpisala sporazum za štiri nove ruske enote

Rusija in Kitajska sta podpisali sporazume, ki predvidevajo gradnjo štirih VVER-1200 enot v Xudabau in Tianwanu, sodelovanje pri pilotnem projektu hitrega reaktorja CFR-600 ter dobavo delov RITEG (Radioisotope Thermoelectric Generator) oziroma termoelektričnega generatorja radioaktivnih izotopov za kitajski program lunarnega raziskovanja. Slovesnost ob podpisu je potekala v Pekingu, prisotna pa sta bila ruski predsednik Vladimir Putin in kitajski predsednik Xi Jinping.

6.4.2018 - Regulatorni organ odobril licenci za novi enoti na Floridi

Ameriški jedrski regulatorni organ (NRC) je odobril skupni gradbeni in obratovalni licenci (COL) za predvidena nova AP1000 reaktorja na Floridi, Gradilo naj bi podjetje Florida Power and Light (FPL). Potrebna je le še odločitev podjetja ali naj se gradnja enot nadaljuje.

28.3.2018 - Gradnja Barakah-a 1 uradno zaključena

Južnokorejski predsednik Moon Jae-in in princ Abu Dabija, šejk Mohamed bin Zayed Al Nahyan sta se udeležila slovesnosti ob zaključku gradnje prvega jedrskega reaktorja v Združenih Arabskih Emiratih (UAE).

20.11.2017 - Gradnja turbinskega otoka za Hualong One

Družba China General Nuclear je poročala, da so uporabili 4 sklope opreme, vsako na svoji strani gradbišča. Delavci so bili razdeljeni v dve ekipi, ki sta v 40,5 urah neprekinjeno vlivali beton. Vlivanje betona 12. novembra je ustvarilo ugodne razmere za nadaljevanje gradnje konvencionalnega otoka enote 3.

Z gradnjo jedrskega otoka enote 3 so pričeli v decembru 2015.

Delavno gradbišče, ki bo postalo dom, šestim velikim reaktorjem (Slika: CGN)

Fangchenggang se nahaja blizu vasice Hongsha v neodvisni regiji Guangxi na zahodu Kitajske, približno 45 kilometrov stran od meje z Vietnamom. Tam nameravajo postaviti 6 velikih tlačno vodnih reaktorjev. Enoti 1 in 2 sta CPR-1000 reaktorja, ki že delujeta in proizvajata elektriko. Enoti 3 in 4 predstavljata Hualong One reaktorja,  enoti 5 in 6 pa bosta AP1000 reaktorja.

Vir: WNN


Seznam ostalih novic

    © 2018 - izdelava spletnih strani - studioStyle