zadnje novice

17.8.2018 - Zagon kitajskih enot AP1000

Na Kitajskem so dne 17. avgusta dosegli dva pomembna mejnika pri gradnjah AP1000, enota Sanmen 2 je dosegla prvo kritičnost, enota Haiyang 1 pa se je sinhronizirala z omrežjem.

8.8.2018 - Vročinski val vodi vlade po svetu (celo tiste, ki so proti), da se vračajo k jedrski energiji

Rekordni vročinski valovi so povečali svetovno povpraševanje po električni energiji, saj se je povečala potreba po obratovanju klimatskih naprav. Zaradi tega se tudi vlade, ki so znane po svojih neugodnih politikah za jedrsko energijo, obračajo k temu viru energije.

2.7.2018 - Elektriko začela proizvajati prva enota AP1000

Na Kitajskem so enoto 1 jedrske elektrarne Sanmen povezali v električno omrežje, s čimer je omenjena enota postala prva AP1000 enota na svetu, ki se je uspela povezati v omrežje ter uspešno proizvaja elektriko. Ta mejnik so dosegli le dan za tem, ko je prav tako na Kitajskem, Taishan 1 postal prvi EPR reaktor, ki je dosegel proizvodnjo elektrike tako kot prva enota AP1000.

17.10.2008 - Elektro industrija se vključuje v razvoj-proizvodnjo električnih vozil

Družba EDF upravlja že kar s 1500 električnimi vozili. Ponaša se z bogatim tehnološkim znanjem s področja hranilnikov el. energije, polnilne infrastrukture ter navsezadnje tudi z uvajanjem novih poskusnih vozil. Spodbudno je, da je sklenila dogovor z družbo PSA Peugeot Citroen o kritju tehnološkega programa in razvoja poslovnega modela za razvoj komercialnih električnih vozil, električnih hranilnikov, kot so litij-ionski akumulatorji ter polnilne infrastrukture. S ciljem uveljavitve električnih vozil kot življenjsko pomembno in atraktivno transportno rešitev za potrošnika, pa je EDF podpisal sporazum tudi z družbo Renault. Skupaj z zavezništvom Renault-Nissan namerava razviti komercialni projekt o postavitvi polnilne infrastrukture za električna vozila, ki pa naj bi omogočila potrošniku transport brez emisij že v letu 2011. Kot v Franciji so tudi v Izraelu, Danskem, Portugalskem, ZDA Tennessee ter Kanagawa Prefecture na Japonskem že vzpostavili podobne marketinške sporazume za prihod oz. pohod električnih osebnih vozil.
Skratka po besedah predsednika EDF in CEO Pierre Gadonneix pomeni kolaboracija pomemben, pilotni korak na poti k tako imenovani brez emisijski generaciji transporta oz. pilotni korak, ki nas lahko popelje v nizko ogljično družbo.

Vir: WNN


Seznam ostalih novic

    © 2019 - izdelava spletnih strani - studioStyle