zadnje novice

17.8.2018 - Zagon kitajskih enot AP1000

Na Kitajskem so dne 17. avgusta dosegli dva pomembna mejnika pri gradnjah AP1000, enota Sanmen 2 je dosegla prvo kritičnost, enota Haiyang 1 pa se je sinhronizirala z omrežjem.

8.8.2018 - Vročinski val vodi vlade po svetu (celo tiste, ki so proti), da se vračajo k jedrski energiji

Rekordni vročinski valovi so povečali svetovno povpraševanje po električni energiji, saj se je povečala potreba po obratovanju klimatskih naprav. Zaradi tega se tudi vlade, ki so znane po svojih neugodnih politikah za jedrsko energijo, obračajo k temu viru energije.

2.7.2018 - Elektriko začela proizvajati prva enota AP1000

Na Kitajskem so enoto 1 jedrske elektrarne Sanmen povezali v električno omrežje, s čimer je omenjena enota postala prva AP1000 enota na svetu, ki se je uspela povezati v omrežje ter uspešno proizvaja elektriko. Ta mejnik so dosegli le dan za tem, ko je prav tako na Kitajskem, Taishan 1 postal prvi EPR reaktor, ki je dosegel proizvodnjo elektrike tako kot prva enota AP1000.

20.5.2009 - Dve desetletji organizacije WANO

Organizacija ima regionalne centre v Atlanti, Parizu, Moskvi in Tokiu ter koordinacijski center v Londonu. Veliko WANO programov so izoblikovali po Inštitutu za obratovanje jedrske energije (INPO) v ZDA. Obe organizaciji sta bili oblikovani z gotovostjo, da je mogoče preprečiti takšne nesreče. WANO je bila formalno ustanovljena v Moskvi dne 15. maja 1989. Ima člane v več kot 30 državah, v katerih skupaj deluje 447 jedrskih obratov, ki sodelujejo pri proizvodnji energije in pri gorivnem ciklusu.

Naj spomnimo, da je predsednik upravnega odbora WANO Paris center predsednik uprave Nuklearne elektrarne Krško Stane Rožman

Več na WNN.


Seznam ostalih novic

    © 2019 - izdelava spletnih strani - studioStyle