zadnje novice

17.8.2018 - Zagon kitajskih enot AP1000

Na Kitajskem so dne 17. avgusta dosegli dva pomembna mejnika pri gradnjah AP1000, enota Sanmen 2 je dosegla prvo kritičnost, enota Haiyang 1 pa se je sinhronizirala z omrežjem.

8.8.2018 - Vročinski val vodi vlade po svetu (celo tiste, ki so proti), da se vračajo k jedrski energiji

Rekordni vročinski valovi so povečali svetovno povpraševanje po električni energiji, saj se je povečala potreba po obratovanju klimatskih naprav. Zaradi tega se tudi vlade, ki so znane po svojih neugodnih politikah za jedrsko energijo, obračajo k temu viru energije.

2.7.2018 - Elektriko začela proizvajati prva enota AP1000

Na Kitajskem so enoto 1 jedrske elektrarne Sanmen povezali v električno omrežje, s čimer je omenjena enota postala prva AP1000 enota na svetu, ki se je uspela povezati v omrežje ter uspešno proizvaja elektriko. Ta mejnik so dosegli le dan za tem, ko je prav tako na Kitajskem, Taishan 1 postal prvi EPR reaktor, ki je dosegel proizvodnjo elektrike tako kot prva enota AP1000.

22.5.2009 - Počasna rast jedrskih elektrarn bi lahko škodovala trudu po izboljšanju podnebnih sprememb

V izdaji Prihodnosti jedrske energije iz leta 2003 je omenjeno, da če hočemo prispevati k zmanjševanju svetovnih podnebnih sprememb, bo svet potreboval nove jedrske elektrarne s skupno zmogljivostjo najmanj terawatt (1000 gigawatt) do leta 2050.

V posodobljeni študiji MIT je rečeno, da se je interes od poročila iz leta 2003 pri uporabi električne energije za plug-in hibride in električnih avtomobilov za zamenjavo motornega bencina povečal, kar daje še večji pomen izkoriščanja uporabo brez ogljika za proizvodnjo električne energije.

Po najnovejših raziskavah so ugotovili, da so se gradbeni stroški od leta 2003 za vse vrste obsežnih projektov inženirstva dramatično stopnjevali. Ocenjeni stroški gradnje jedrske elektrarne so se povečali za 15% letno, ki pa se v času gospodarske recesije obračajo navzdol. Ta temelji na dejanskih stroških gradnje na Japonski in v Koreji, ter na predvidenih stroških za nove elektrarne, načrtovane v Združenih državah. Stroški za premog in zemeljski plin so se tudi povečali, čeprav ne toliko.

Več na WNN.


Seznam ostalih novic

    © 2019 - izdelava spletnih strani - studioStyle