zadnje novice

17.8.2018 - Zagon kitajskih enot AP1000

Na Kitajskem so dne 17. avgusta dosegli dva pomembna mejnika pri gradnjah AP1000, enota Sanmen 2 je dosegla prvo kritičnost, enota Haiyang 1 pa se je sinhronizirala z omrežjem.

8.8.2018 - Vročinski val vodi vlade po svetu (celo tiste, ki so proti), da se vračajo k jedrski energiji

Rekordni vročinski valovi so povečali svetovno povpraševanje po električni energiji, saj se je povečala potreba po obratovanju klimatskih naprav. Zaradi tega se tudi vlade, ki so znane po svojih neugodnih politikah za jedrsko energijo, obračajo k temu viru energije.

2.7.2018 - Elektriko začela proizvajati prva enota AP1000

Na Kitajskem so enoto 1 jedrske elektrarne Sanmen povezali v električno omrežje, s čimer je omenjena enota postala prva AP1000 enota na svetu, ki se je uspela povezati v omrežje ter uspešno proizvaja elektriko. Ta mejnik so dosegli le dan za tem, ko je prav tako na Kitajskem, Taishan 1 postal prvi EPR reaktor, ki je dosegel proizvodnjo elektrike tako kot prva enota AP1000.

7.7.2009 - Krški občinski svet potrdil Vrbino za lokacijo odlagališča NSRAO

S tem korakom lokalna skupnost soglaša z umestitvijo objekta v prostor. Kljub temu, da je potrebno pridobiti še kopico ostalih soglasij, pa lahko rečemo, da je s tem iskanje lokacije za nizko in srednje radioaktivne odpadke zaključeno. Predlog državnega prostorskega načrta bo sprejela Vlada RS, ko bo pridobila vsa potrebna mnenja. Radioaktivni odpadki bodo odloženi v dva podzemna silosa, ki bodo potem, ko bodo napolnjeni, zaprti in pokriti.

Več na ARAO


Seznam ostalih novic

    © 2019 - izdelava spletnih strani - studioStyle