zadnje novice

17.8.2018 - Zagon kitajskih enot AP1000

Na Kitajskem so dne 17. avgusta dosegli dva pomembna mejnika pri gradnjah AP1000, enota Sanmen 2 je dosegla prvo kritičnost, enota Haiyang 1 pa se je sinhronizirala z omrežjem.

8.8.2018 - Vročinski val vodi vlade po svetu (celo tiste, ki so proti), da se vračajo k jedrski energiji

Rekordni vročinski valovi so povečali svetovno povpraševanje po električni energiji, saj se je povečala potreba po obratovanju klimatskih naprav. Zaradi tega se tudi vlade, ki so znane po svojih neugodnih politikah za jedrsko energijo, obračajo k temu viru energije.

2.7.2018 - Elektriko začela proizvajati prva enota AP1000

Na Kitajskem so enoto 1 jedrske elektrarne Sanmen povezali v električno omrežje, s čimer je omenjena enota postala prva AP1000 enota na svetu, ki se je uspela povezati v omrežje ter uspešno proizvaja elektriko. Ta mejnik so dosegli le dan za tem, ko je prav tako na Kitajskem, Taishan 1 postal prvi EPR reaktor, ki je dosegel proizvodnjo elektrike tako kot prva enota AP1000.

28.10.2009 - Licenciranje v Veliki Britaniji

Zadnje poročilo upravnega organa HSE (Health and Safety Executive) zatrjuje, da je ocenjevanje splošnih designov v skladu s časovnim planom, to je zaključek v juniju 2011. Pričakovati je, da bosta do takrat tako Westinghouse za AP1000 kot Areva za EPR pridobila certifikat o primernosti designa elektrarne. Vendar pa je napredek odvisen od sodelovanje med HSE in obema dobaviteljema.

Število področij, ki jih ocenjujejo in predstavljajo težji del, se je zmanjšalo. Pri EPR tako ostaja glavna skrb instrumentacija in kontrola, ki bosta morala po napovedih HSE iti v projektne spremembe in izboljšave. Pri AP1000 pa potrebujejp več informacij, ki bi pokazale da bodo nejedrske SSK zgrajene po dovolj visokih standardih in več informacij za razumevanje prispevka k tveganju zaradi človeškega faktorja.

Več na WNN.


Seznam ostalih novic

    © 2019 - izdelava spletnih strani - studioStyle