zadnje novice

17.8.2018 - Zagon kitajskih enot AP1000

Na Kitajskem so dne 17. avgusta dosegli dva pomembna mejnika pri gradnjah AP1000, enota Sanmen 2 je dosegla prvo kritičnost, enota Haiyang 1 pa se je sinhronizirala z omrežjem.

8.8.2018 - Vročinski val vodi vlade po svetu (celo tiste, ki so proti), da se vračajo k jedrski energiji

Rekordni vročinski valovi so povečali svetovno povpraševanje po električni energiji, saj se je povečala potreba po obratovanju klimatskih naprav. Zaradi tega se tudi vlade, ki so znane po svojih neugodnih politikah za jedrsko energijo, obračajo k temu viru energije.

2.7.2018 - Elektriko začela proizvajati prva enota AP1000

Na Kitajskem so enoto 1 jedrske elektrarne Sanmen povezali v električno omrežje, s čimer je omenjena enota postala prva AP1000 enota na svetu, ki se je uspela povezati v omrežje ter uspešno proizvaja elektriko. Ta mejnik so dosegli le dan za tem, ko je prav tako na Kitajskem, Taishan 1 postal prvi EPR reaktor, ki je dosegel proizvodnjo elektrike tako kot prva enota AP1000.

16.4.2010 - Prvo vlivanje betona za drugi reaktor v Taishanu


Začetek uradne izgradnje druge enote Taishana

Na slovesnosti 15. aprila so vlili prvi beton za temelje nove jedrske elektrarne. Po ocenah China Guangdong Nuclear Power Co (CGNPC) se bo za temelje porabilo več kot 9000 m3 betona.

Gradbena dela za drugo jedrsko elektrarno Taishan bo izvajala China Construction Second Engineering Bureau Co Ltd, ki je enota China State Construction Engineering Corp (CSCEC).

Kot je bilo dogovorjeno s pogodbami, podpisanimi novembra 2007, Areva v Taishanu gradi dve 1650 MWe EPR elektrarni. Elektrarni gradijo po modelu elektrarne, ki se trenutno gradi v Flamanville v Franciji. Izgradnja prve elektrarne v Taishanu se je začela oktobra 2009. Začetek obratovanja obeh elektrarn pa je predviden za leti 2013 in 2015.

Electricité de France (EdF) in CGNPC sta ustanovili skupno podjetje - Guangdong Taishan Nuclear Power Joint Venture Co Ltd (TNPC), ki bo lastnik in nadzornik delovanja dveh elektrarn v Taishanu. EdF priprada 30 % podjetja.

Vir: WNN


Seznam ostalih novic

    © 2019 - izdelava spletnih strani - studioStyle