zadnje novice

17.8.2018 - Zagon kitajskih enot AP1000

Na Kitajskem so dne 17. avgusta dosegli dva pomembna mejnika pri gradnjah AP1000, enota Sanmen 2 je dosegla prvo kritičnost, enota Haiyang 1 pa se je sinhronizirala z omrežjem.

8.8.2018 - Vročinski val vodi vlade po svetu (celo tiste, ki so proti), da se vračajo k jedrski energiji

Rekordni vročinski valovi so povečali svetovno povpraševanje po električni energiji, saj se je povečala potreba po obratovanju klimatskih naprav. Zaradi tega se tudi vlade, ki so znane po svojih neugodnih politikah za jedrsko energijo, obračajo k temu viru energije.

2.7.2018 - Elektriko začela proizvajati prva enota AP1000

Na Kitajskem so enoto 1 jedrske elektrarne Sanmen povezali v električno omrežje, s čimer je omenjena enota postala prva AP1000 enota na svetu, ki se je uspela povezati v omrežje ter uspešno proizvaja elektriko. Ta mejnik so dosegli le dan za tem, ko je prav tako na Kitajskem, Taishan 1 postal prvi EPR reaktor, ki je dosegel proizvodnjo elektrike tako kot prva enota AP1000.

11.4.2011 - Nov svetovni rekord pri grajenju hladilnih stolpov na naravni vlek

Podjetje HAMON Thermal Europ je imelo čast, da je bilo s strani CNPEC (China Nuclear Power Engineering Co), oddelek za preskrbo CGNPC (China Guangdong Nuclear Power Group), izbrano za projektiranje, nabavo in izgradnjo dveh hladilnih stolpov na naravni vlek. Namenjena bosta hlajenju dveh Westinghousovih reaktorjev moči 1000 MW (vsak) na elektrarni Hubei Xianning. Ta se nahaja v mestu Dafan v okraju Tongshan, ki je del province Hubei mesta Xianning. To bo prva kitajska jedrska elektrarna zgrajena v notranjosti države. Posebnost teh stolpov je v tem, da bodo to največji hladilni stolpi na naravni vlek, saj bo premer posameznega stolpa 169 m, visoka pa bosta kar 209 m.
Hamon bo odgovoren za gradbeni, termični in mehanski dizajn, ki se bo izvajal v sodelovanju z CNPDC (China Nuclear Power Design Co.), ki je projektantski oddelek CGNPC. Komponente bodo izdelali v Hamonovi tovarni v Jiaxingu in jih nato sestavili na gradbišču.
Vsi kitajski reaktorji za jedrsko energijo so bili do sedaj postavljeni na obali, kjer se za hlajenje kondenzatorja uporablja morska voda. Nova stolpa na elektrarni v Xianningu bosta delovala po principu zaprtega kroga in tako ne bo velikih vodnih izpustov v reko. Hladilna stolpa bosta  omogočala karseda visoke izkoristke, pri čemer pa bosta zaščitila reko in rečni živež pred segrevanjem vode.
Vir: HAMON


Seznam ostalih novic

    © 2019 - izdelava spletnih strani - studioStyle